Kiki en haar kunstoog

Kiki is een meisje van vier jaar oud. Ze heeft een kunstoogje. Het inbrengen en verwijderen van een kunstoogje is voor een kind soms lastig om te leren. Kiki kan dit erg goed. Met deze film wil Kiki aan ouders en andere kinderen laten zien hoe ze dit doet. Deze film is gemaakt door de oogartsen en verpleegkundigen van het retinoblastoomteam van het VU medisch centrum in Amsterdam.

 

Kijk naar deze fantastische film van onze judoheld Yrian.

 

 

 

Max krijgt een glazen oogprothese bij de firma Müller

Dit is een prachtige film over Max die een glazen prothese krijgt. Max bezoekt de firma Müller voor zijn tweede glazen kunstoog. De film laat zien hoe zijn kunstoog wordt gemaakt door één van de laatste glasblazers die er bestaan. Sinds de komst van  kunststof kunstogen wordt nog maar een klein deel van de protheses van glas vervaardigd. Het instituut F.Ad. Müller Söhne vervaardigt deze oogprotheses van glas bij patiënten in Nederland en Europa.

 

Hoe gaat dat...? Een kunstoog

Deze video laat zien wat er allemaal komt kijken bij het in- en uitdoen en het verzorgen van een kunstoog. In het VUmc bezoeken we een oculariste, iemand die het kunstoog maakt. Damian en Anna laten zien hoe het kunstoog eruit ziet.

 

Het Klokhuis aflevering het kunstoog

In deze aflevering van het klokhuis zien we Chagay en Rowena die retinoblastoom hebben doorgemaakt. Hierdoor hebben zij een kunstoog. Wat is een kunstoog en hoe wordt dat gemaakt? Het Klokhuis laat het zien.

 

Taarten van Abel aflevering het kunstoog

In deze aflevering van de Taarten van Abel zien we Gijs die retinoblastoom heeft doorgemaakt. Hierdoor heeft hij een kunstoog. Hij wil heel graag een taart maken voor de ocularist, dat is de persoon die zijn kunstoog maakt. 

 

De polikliniek VUmc aflevering retinoblastoom I (2005)

In deze aflevering volgen we ouders die een kind hebben met de diagnose retinoblastoom. Zij komen op controle in het Retinoblastoom Centrum Nederland in het VUmc.

 

De polikliniek VUmc aflevering retinoblastoom II (2005)

In deze aflevering volgen we ouders die een kind hebben met de diagnose retinoblastoom. Zij komen op controle in het Retinoblastoom Centrum Nederland in het VUmc.