Skip links

Dankzij Youp 34.445 voor retinoblastoomonderzoek

Maandagavond 19 december hebben we genoten van een fantastische uitverkochte benefietvoorstelling van Youp van ’t Hek in het Griffioen theater. De opbrengst van deze avond was 34.445 euro. Dit bedrag wordt besteed aan onderzoek naar de late effecten van retinoblastoom.

De voorstelling met de naam ‘Licht’ werd door een kleine 250 bezoekers bekeken waaronder retinoblastoom patiënten alsmede artsen en medewerkers uit het VUmc met vrienden en familie.  In de vrolijke voorstelling vierde van ’t Hek de lichtheid van het bestaan. ‘Houd het licht’, zei hij. ‘Maak het leven niet te zwaar, want we hebben het eigenlijk zo ontzettend goed’. Met zijn opmerking ‘Ik hoef niet te vragen of er een dokter in de zaal zit’ had hij direct de lachers op zijn hand.

Daarna vervolgde hij zijn show met grappige verhalen en zagen we één van de beste cabaretiers een mooie afwisseling maken van sterke grappen en prachtige liedjes, afgesloten door een ontroerend slotlied. 

Graag wil het retinoblastoomteam Youp van ’t Hek, Hekwerk Theaterproducties, VU Cultuurcentrum Griffioen, restaurant Il Caffe en iedereen die een kaartje heeft gekocht bedanken voor zijn gulle bijdrage aan deze succesvolle avond en gaat de gehele opbrengst naar het retinoblastoomonderzoek. (foto copyright Vrije Universiteit Amsterdam / De Griffioen)