Skip links

Terug naar overzicht

Afspraak maken

Spoedafspraak (voor verwijzers)

Nieuwe kinderen waarbij gedacht wordt aan retinoblastoom krijgen binnen een week een spoedafspraak bij drs. M.I. Bosscha of prof.dr. A.C. Moll, oogartsen van het retinoblastoomteam. Maak uw afspraak telefonisch via de polikliniek oogheelkunde van het VUmc (020) 444 1170 en vraag naar Gerda Buurmans, Annelies Frankfoorder of Petra Melenhorst, verpleegkundigen van het retinoblastoomteam, of naar bovenstaande oogartsen.

(020) 444 1170

Afspraak retinoblastoom spreekuur (RBS)

Patiënten zonder spoed krijgen een afspraak op donderdagmiddag. Dan is er een speciaal retinoblastoomspreekuur, het RBS (RetinoBlastoom Spreekuur) Dit spreekuur wordt wekelijks afwisselend door de oogartsen Bosscha of Moll gedaan. Soms wordt deze afspraak gecombineerd met een afspraak bij de orthoptist. Een afspraak op het RBS kan worden gemaakt via de afsprakenbalie oogheelkunde: (020) 444 1170.

Multidisciplinair retinoblastoom spreekuur (MDS)

Sommige patiënten komen op donderdag op het MDS (MultiDisciplinair Spreekuur). Dat is een combinatie afspraak op het retinoblastoom spreekuur samen met andere controle afspraken, zoals bij de orthoptist, de kinderoncoloog (drs. Abbink of drs. Kors), de kinderpsycholoog (Mieke Ouwendijk), de geneticus (dr. Dommering) en eventuele andere afspraken. Voor de volwassen patiënten wordt een combinatie afspraak gemaakt met de volwassenen oncologie. Het doel is dat alle onderzoeken op één dag plaatsvinden. Patiënten die voor dit spreekuur in aanmerking komen krijgen hiervoor schriftelijk een uitnodiging.

Funduscopie in narcose

Op donderdagochtend worden alle kinderen in narcose gezien die in behandeling zijn of gecontroleerd worden voor retinoblastoom. De volgende funduscopie in narcose wordt op die dag meteen ingepland. U krijgt dezelfde dag een datum mee voor de volgende controle. Over het tijdstip waarop uw kind verwacht wordt die dag, wordt u ongeveer 2 weken van te voren per brief geïnformeerd. Dit kan ook via een bericht in Mijn Dossier. Als u zich hiervoor aanmeldt heeft u inzicht en beheer in alle afspraken, maar ook een groot gedeelte van uw medisch dossier. Is uw kind ziek en wilt u de afspraak annuleren of verzetten? Neem dan contact op met het planbureau oogheelkunde, telefonisch te bereiken van maandag tot en met vrijdag tussen 10:00 uur en 12:00 uur op 020-4441170 of per email: planbureau.oogheelkunde@vumc.nl.

Afspraakgegevens

Bezoekadres

Polikliniek oogheelkunde, receptie R (tweede verdieping)
De Boelelaan 1117, 1081 HV Amsterdam

Routebeschrijving openen

Afsprakenbalie

Telefonisch te bereiken van maandag tot en met vrijdag tussen 10:00 uur en 12:00 uur op (020) 444 1170

Direct bellen